Joogat

  Joogalla harjoitetaan niin kehoa kuin mieltäkin. Joogan hyvää tekevät, rauhalliset ja hallitut liikkeet mahdollistavat tutustumisen omaan kehoon sitä kuunnellen. Liikkeitä ja harjoituksia tekemällä myös mieli rauhoittuu, ja stressi ja kiire painuvat taka-alalle. Joogassa ei tarvita mitään erityisosaamista, aikaisempaa kokemusta tai erityisiä ominaisuuksia. Riittää että olet juuri oma itsesi.

   

   

   

   

   

  KUNINGATARJOOGA ®

  jooga 1Kuningatarjooga on lantionpohjalihaksia vahvistavaa lempeää venyttelyä ja lihasharjoituksia. Harjoitus pitää sisällään kuningattaren joogaharjoituksia (helppo taso, ei tarvitse aikaisempaa osaamista), rentoutusharjoituksia sekä tasapainottavia hengitysharjoituksia.

  Kuningatarjoogassa yhdistyvät vetäjän seksuaaliterveyden asiantuntijuus sekä joogan hyvää tekevät liikesarjat eli asanat. Katariina Pohjoiskangas on Kuningatarjoogan syntyäiti. Kuningatarjooga on rekisteröity tuote. Kuningatarjoogaan voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset naiset. Harjoitteita voi tehdä niin makuuasennossa, seisoen kuin istuen. Kuningatarjooga voi olla osa seksuaaliterapiaa tai seksuaalineuvontaa ja toimia siten osana kuntouttavaa kokonaisvaltaista yksilöohjausta. Kuningatarjoogasta järjestetään yleisiä ryhmiä, tilausryhmiä, yksilöohjausta, ja kuntoutusryhmiä. 

  Vahvat ja terveet lantionpohjalihakset
  • parantavat virtsan- ja ulosteenpidätyskykyä
  • parantavat ryhtiä ja vähentävät alaselkäkipuja
  • parantavat seksuaalista toimintakykyä ja nautintoa
  • helpottavat vaginaalisia vaivoja
  • auttavat lantionpohjan ylijännittyneisyyteen
  • helpottavat ja nopeuttavat raskaudesta ja synnytyksestä toipumista
  • auttavat sinua avaamaan ja tutustumaan rintarankaasi ja rinnan alueeseen

   

  SAUNAJOOGA ®

  Saunajooga on suomalainen innovaatio, jonka taustat ovat eri joogamuodoissa. Saunajoogan liikkeet tehdään noin 50 asteen lämmössä lauteilla istuen. Osa liikkeistä poistaa kireyksiä niska-hartiaseutua, selkärankaa ja lonkkia ympäröivistä lihaksista. Toiset liikkeet puolestaan vahvistavat keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Saunan lämpö hellii kehoa poistaen jännityksiä.

  Saunassa rauhalliseen tahtiin tehty harjoitus rauhoittaa mieltä ja lisää läsnäolon tunnetta. Se on myös oiva tapa purkaa stressiä.

  Ohjatut Saunajooga-harjoitukset kestävät 30-45 minuuttia. Harjoitus sopii kaikille, eikä liikkeiden tekeminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta.

  Saunajoogan tiedetään tutkitusti
  • venyttävän ja vahvistavan lihaksia
  • huoltavan rankaa ja niveliä
  • purkavan stressiä
  • nopeuttavan palautumista
  • parantavan unenlaatua
  • tehostavan aineenvaihduntaa.

  Saunajooga sopii myös liikunta- ja toimintarajoitteisille, reumasta, fibromyalgiasta tai muista kroonisista kivuista kärsiville henkilöille. Saunassa tehty harjoitus miedossa lämmössä yhteensovitettuna kiireettömyyteen saavat aikaan yhteisvaikutuksen, joka vähentää lihasjännityksiä.

  Toteutan Saunayoga International Oy:n lisensoitua saunajoogaa.

   

  ÄIJÄJOOGA

  jooga 4Äijäjooga on tarkoitettu miehille: kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille. Se on todellinen jäykkien miesten vertaistukiryhmä!  Äijä voi olla notkea kuin seiväs, kloppi tai pappa, väärä kuin vitsa, kolotuksilla tai ilman, painoa ei myöskään mitata. Äijäjoogassa ei suoriteta vaan tutustutaan kehon hallintaan lempeästi, kukin omalla tavallaan ja kyvyllään.

  Äijäjoogassa opitaan hengittämään ja löydetään ryhtiä kehoon. Tekeminen on rentoa, ja samalla opit keskittymään tekemiseesi. Tunnit ovat helppoja ajatuksella "jokainen on joogannut jo jossain muuallakin, tiedostamattaan". Jokainen tunti etenee samalla tavalla: alkurentoutus, joogaharjoitus ohjatusti, loppurentoutus. Pääsyvaatimukseksi katsotaan: riittävän kankea, lattia on alaspäin kurkottaessa pelottavan kaukana, kyky hengittää sisään ja ulos, hiirilavantauti tai jokin muu tietokonevamma, posketon uteliaisuus kokeilla uutta, hikoilun vierastaminen!

  Joogasta saa apua ryhtiin, kipuihin, unen laatuun, elinvoiman lisääntymiseen, tasapainoon, seksuaaliseen kykyyn, stressiin, itseluottamukseen, kärsivällisyyteen. Haittana saattaa olla, että äijäjoogaan jää koukkuun. Tervetuloa rohkeasti kokeilemaan!
  Veikko Tarvainen on äijäjoogan isä, joka yhdessä Timo Junttilan kanssa on kehittänyt ja kirjoittanut sekä kuvannut myös Äijäjoogaa käsittelevän kirjan ja videoita.

   

  JOOGALLA KIVUN LIEVITYSTÄ

  "Oma joogahistoriani on lähtenyt hirvikolarista toipumisesta kymmenen vuotta sitten. Selkävaurio pakotti etsimään liikunta- ja hoitomuotoja lääkehoidon rinnalle ja vaihtoehdoksi. Myöhemmin krooniseen kipuoireeseen sairastuminen oli shokki, sillä olin kuntoutunut kolarista jo aika hyvin. Kipu vei uudelleen ja entistä syvemmin joogan ja meditaation äärelle. Nyt hallitsen paremmin sekä mielen että kehon kipua. Hengitystekniikat ja liike ovat kehon ja mielen voiman A ja O" - Katariina
  Hathajooga on klassinen joogamuoto, joka perustuu hengityksen ja liikkeen yhteistyöhön. Asanat eli jooga-asennot ovat hallittuja ja sopivat kaikille.
  Asanavaihtoehtoja on useita, joten jokaiselle kivusta kärsivälle löytyy vaihtoehtoinen tapa tehdä harjoitusta. Kipu ei hallitse harjoitusta, vaan harjoitus hallitsee kipua. Hengitystekniikat on helppo omaksua osaksi liikettä, ja niillä on selkeä hyvää tekevä vaikutus koko hermoston toimintaan. Hengittämällä myös saat puskuria kipukokemukseen sekä fyysistä ja psyykkistä voimaa.
  Kipu syntyy aivoissa ja siirtyy kokemukseksi kehoon. Hathajoogan liikkeet ja hengitysharjoitukset lieventävät kivun tuntua ja laskevat stressiä. Yin-joogan pitkät ja rauhalliset asanat puolestaan venyttävät ja rentouttavat lihaskireyttä. Tunneilla on myös omat osuudet hermostoa tasapainottaviin hengitysharjoituksiin. Jokainen tunti pitää sisällään myös itsensä hieronnan, mikä lisää aineenvaihduntaa laittaen kuona-aineet liikkeelle. Tunnin lopussa on loppurentoutus.

   

  OM FLOW +35C - JOOGA ®

  +35C Om Flow- harjoitus sopii niin joogaa pidempään harrastaneelle kuin vasta-alkajalle. Flow tarkoittaa liikettä, eli joogassa liikutaan asennosta toiseen. Liikettä ohjaa hengitys, voit valita liikkua oman hengityksen rytmissä tai ohjatussa rytmissä. OmFlow -harjoitus on fyysinen ja harjoituksen lopussa olo on ihanan kevyt tai raukea. Lämmin sali hellii niin mieltä kuin kehoa. Harjoitus sopii kaikille lämpöjoogasta tai hotjoogasta kiinnostuneille. Hotjoogaan verrattuna Om Flow on kuitenkin lempeämpi eikä niin strukturoitu harjoitus. Lempeä lämpö ja flowliike ovat hyvä lähtökohta kankeille tai kipeille lihaksille, mutta myös oiva vaihtoehto jo joogaa pidempään harrastaneille, jotka kaipaavat harjoitukseensa jotain uutta, syvempää kokemusta.

  • Om Flow harjoitus takaa sinulle hien ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Tunnille kannattaa varata pieni pyyhe ja vesipullo mukaan. On myös tärkeää juoda vettä tunnin jälkeen ja mielellään myös ennakkoon. Suosittelemme myös että olet syömättä pari tuntia ennen harjoitusta, ettei tule paha olo kesken tunnin.
  • Jos kärsit kovin matalasta verenpaineesta, tunnilla kannattaa kehoa kuunnellen tehdä liikkeet rauhalliseen tahtiin.
  • Harjoitus sisältää alkumatran, hengitysharjoitukset, asanaharjoitukset sekä ohjatut alku- ja loppurentoutukset.
  • Tunti ei sovellu raskaana oleville sen fyysisyyden vuoksi.
  • Om Flow +35C on Paula Kiurun monipuolisen osaamisen innovaatio ja olemme saaneet häneltä parhaat opit tähän ihanaan lämmittävään lajiin. Paula Kiuru on kirjoittanut kirjan mm lapsijoogasta ja hänellä on oma joogakoulu Tampereella.

   

  METSÄJOOGA

  Metsä on kuulunut ihmiselle aina. Se on ollut ja on edelleen tarun hohtoinen. Olipa kyse taolaisuudesta tai Kalevan tarinoista, metsällä on ollut kautta historian suuri vaikutus kulttuurien syntytarinoissa. Mia Jokinivan Kehittämä Metsäjooga on saanut suuren suosion koko Suomessa. Hän on työskennellyt suomalais-ugrilaisen luonnontieteen ja samanistisen maailmakuvan parissa pitkään. Metsän hyvää tekevistä vaikutuksista puhuvat puolestaan tieteelliset tutkimukset kautta maailman. Ajantasaiset tutkimukset todistavat metsässä oleskelun vähentävän stressiä, lievettävän masennusta ja ehkäisevän allergioiden syntyä. Metsään mennään parantumaan, aistimaan, joogaamaan, rauhoittumaan ja ihastelemaan. Suomen puhtaat metsät ovat meille elintärkeitä. Metsäjooga onkin todellinen metsäarvostuksen lipputuote! 

  Metsäjoogan asanat perustuvat hathajoogaan, aistimiseen sekä metsämeditaatioihin. Metsäjoogan taustalla vaikuttavat Kalevalan henkilöt ja tarinat. Harjoitukset ovat vuodenaikakohtaisia! Rakastu metsääsi uudelleen metsäjoogan avulla! 

   

   

  FEMININE YIN JOOGA ®

   

  Feminine Yin® on yin jooga-harjoitus, jonka naiseutta eheyttävät asennot avaavat ja hoitavat mm. lantion sekä rintakehän aluetta, tukevat hormonitoimintaa, vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa. Joogaharjoitukseen sisältyy perinteisen kiinalaisen lääketieteen käsittelyä siten, että ohjaaja kiertää käsittelemässä muutamia naisen hyvinvoinnille tärkeimpiä akupisteitä, joilla voidaan tukea asentojen vaikutuksia. Harjoitus vahvistaa ja lisää itsensä arvostamisen taitoja, sisäistä luovuutta ja hyväksyntää sekä itsensä rakastamisen taitoja. Yin jooga tukee ja edistää sidekudosalueiden sekä nivelten aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Yin joogan asanat eli asennot ovat rauhalliset ja asanassa pysytään muutamia minuutteja. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Mukaan tarvitset oman alustan, viltin, rennot vaatteet sekä juomapullon. Tunnilla soi rauhallinen musiikki. Ohjaaja on Feminine Yin® diplomikoulutettu joogaohjaaja. 

   

  Joogaajalla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan vakuutus tai tapaturmavakuutus.

  © KalaYoga